5 sfaturi simple despre cum sa-ti ingrijesti pisica

5 sfaturi simple despre cum sa-ti ingrijesti pisica
 
Când vine momentul să-ți îngrijești pisica, pot exista o mulțime de concepții greșite despre ce se poate și nu se face în ceea ce privește îngrijirea pisicilor. Deși tehnicile și nevoile de îngrijire diferă pentru rasa și personalitatea fiecărei pisici, este întotdeauna bine să cunoașteți elementele de bază ale îngrijirii pisicii. Îngrijirea pisicii tale te poate ajuta, ca proprietar, să fii mai conștient de sănătatea și starea corpului pisicii tale și să eviți părul pisicii.
Folosiți consumabile recomandate de profesioniști
 Îngrijitorii profesioniști de animale recomandă utilizarea a doi piepteni diferiți atunci când vă îngrijiți pisica. Mai întâi, o perie grosieră sau mai moale cu care să începeți periajul, apoi urmați cu un pieptene cu dinți fini/perie pentru purici. Încercați să găsiți perii cu dinți de metal pentru a evita statica pe părul pisicii. Tăierea unghiilor pisicii poate părea o sarcină descurajantă, dar este important să cumpărați o pereche mică de clesti de tăiat pentru unghiile pisicii. În cele din urmă, atunci când cumpărați șampon pentru pisica dvs., încercați să găsiți un șampon sigur pentru ea.

     Periază-ți pisica.

     Cu cât începeți să vă adaptați pisica mai devreme pentru a fi îngrijită, cu atât mai devreme periatul va deveni o activitate anticipată pentru pisica dumneavoastră. Mai întâi, treceți peste pisica cu peria grosieră și periați-vă pisica până la piele. Începeți să periați din spatele capului până la coadă și mutați încet pisica pe spate pentru a o peria pe burta. Această primă perie grosieră va descurca și va preveni formarea caltilor în părul pisicii. Urmați în spate cu o perie pentru purici în zonele cu păr mai scurt, cum ar fi burta și axilele. Acest lucru vă va ajuta să periați în continuare blana pisicii, în timp ce verificați dacă există paraziți. Periați-vă pisica în mod regulat o dată pe lună folosind cele două perii.

      Tăierea unghiilor.

     Tăierea unghiilor la pisică poate fi un eveniment pe care nimeni nu îl așteaptă cu nerăbdare, dar poate plăti pe termen lung (și vă poate salva mobila). Când vă obișnuiți prima dată pisica să-i fie taiate unghiile, medicul veterinar Brendon Charlton recomandă să înfășurați pisica într-un prosop ca un infășat, să scoateți încet câte o labută și să-i tăiați ușor unghia ceea ce poate fi o modalitate sigură de a naviga pe un nou teritoriu pentru ambii. Când tăiați unghiile, este important să exercitați o presiune ușoară pe degetul pisicii pentru a expune gheara și cuticula (țesutul moale care se află la baza ghearei); odată ce gheara completă este expusă, tăiați ușor și cu grijă doar vârful ascuțit al unghiei. În timp ce faceti acest lucru în mod continuu de una sau două ori pe lună, pisica ta se va obișnui în curând să-i fie taiete unghiile.

 Cum să faci baie unei pisici.

     Îmbăierea pisicii poate fi diferită pentru fiecare proprietar de pisică; unele pisici iubesc apa, în timp ce celor mai multe nu le place. Veterinarul Brendon Charlton recomandă să folosiți o cârpă umedă pentru a vă săpuni pisica înainte de a o pune în baie, minimizând timpul și stresul pe care pisica le va experimenta în apă. Odată ce ai terminat, înfășoară-ți copilul cu blană într-un prosop și oferă-i toată dragostea de care au nevoie pentru ca ei să te ierte pentru ceea ce tocmai ai făcut.

Blândețea și răbdarea sunt cheia
     Folosește-ți timpul de îngrijire al pisicii pentru a fi atent la ceea ce vezi și la comportamentul pisicii tale; a merge lent atunci când periajul poate ajuta pisica să rămână calmă și să minimizeze stresul. Când începeți să vă adaptați pisica la îngrijire, faceți-vă timp și periați ușor pisica de câteva ori pe săptămână pentru a vă obișnui cu senzația de îngrijire. Cel mai bine este să începeți să vă periați pisica când este încă un pisoi. Fă-ți timp pentru a-ți face încet pisica să se simtă confortabil cu periajul, tăierea unghiilor și scăldatul.

     Îngrijirea pisicii poate fi o experiență de legătură atât pentru tine, cât și pentru pisica ta. Este important să vă faceți timp și să repetați procesul, astfel încât pisica dvs. să aștepte cu nerăbdare ziua lor de îngrijire.

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!