Cresterea hamsterilor

Cresterea hamsterilor
Achizitie si echipamente.

Ca solitari tipici, hamsterii nu apreciaza in general compania de felul lor. Oportunitățile de crestere cu care micile rozătoare sunt ținute pe picioare sunt importante. De aceea, cusca de hamster ar trebui să fie mare, echipată cu o mulțime de oportunități de alpinism și o roata de alergare înainte ca noul hamster să se mute in ea.

Lista de verificare a echipamentului inițial:

Casă în plan deschis cu bare transversale pentru cățărare. Atenție: barele transversale nu trebuie să fie prea largi pentru ca hamsterul să nu alunece.
Bol alimentar pentru hrana cerealelor
Grebla pentru furaj verde si fan
Sticla pentru apa
O piatră de sare pentru aportul important de minerale
Roata de exercitii pentru antrenament nocturn
Case de dormit pentru un „somn de zi” odihnitor
Pentru construirea cuiburilor: fân și material natural din bumbac, de exemplu Vita Verde® și un pat confortabil pentru hamsteri
Așternut absorbant, de exemplu așternut pentru animale mici de la Vitakraft
Hrana principala, de exemplu, meniul Vitakraft Vital
Recompense si batoane pentru uzura dintilor

Sfaturi pentru a cumpăra un hamster. Hamsterii sunt disponibili în aproape orice magazin de animale de companie sau direct de la crescători. Hamsterii așteaptă adesea o nouă casă în adăpostul pentru animale. Deoarece rozătoarele mici sunt crepusculare, este recomandabil să alegeți un animal după-amiaza târziu sau seara devreme. Atunci hamsterii sunt trezi și pot fi observați mai ușor. Când cumpărați un hamster, acesta ar trebui să aibă în jur de 4 până la 5 săptămâni. Sfat: Cel mai bine este să-i cereți dealerului de animale de companie să vă dea niște materiale de cuibărit uzate puțin direct din căminul lui, pe care le puneți în casa nou înființată a hamsterilor. Mirosul familiar face să te obișnuiești mai ușor.

Un hamster sănătos este recunoscut prin: blana lui netedă și strălucitoare, comportamentul lui vesel, ochii limpezi, un nas uscat si un anus curat.

Hamsterii sunt activi noaptea și, prin urmare, au nevoie de un loc deosebit de liniștit. Locația trebuie să fie ferită de curenți și protejată de lumina puternică a soarelui. Nici hamsterul nu poate tolera fluctuații puternice de temperatură.

Casa hsmsterului este un teren de aventură Hamsterii sunt artiști de cățărare pronunțați cu abilități de-a dreptul acrobatice. Nu există limite ale imaginației atunci când vine vorba de mobilarea hamsterului acasă - principalul lucru este că pasiunea rozătoarei pentru cățărat este satisfăcută. Pe lângă barele transversale ale casei de rozătoare, sunt potrivite și ramuri nepulverizate sau scări din lemn. În acest sens, totuși, se acordă întotdeauna atenție siguranței: pentru că dacă hamsterul cade – și asta se întâmplă des – trebuie să cadă încet!

Postura si ingrijire.

Atitudinea adecvată speciei.
Ca solitari tipici, hamsterii nu apreciaza in general compania de felul lor. Uneori comunitatea este bună, dar adesea chiar și perechile de hamsteri sunt interesate unul de celălalt doar în timpul sezonului de împerechere și apoi merg pe drumuri separate. Dacă aveți mai mulți hamsteri, ar trebui să existe cel puțin un adăpost alternativ, astfel încât animalele să poată fi separate în caz de ceartă.
Hamsterii sirieni în special sunt de obicei ținuți individual, deoarece sunt foarte intoleranți unul cu celălalt. Hamsterii pitici sunt puțin mai sociabili, cu ei funcționează adesea cu păstrarea mai multor animale într-o casă de rozătoare.

Îngrijirea. Un hamster cu păr scurt nu prea are nevoie de ajutor la îngrijire. Cu hamsterii cu păr lung, totuși, ar trebui să verificați în mod regulat blana pentru murdărie și rami și o puteți trata și cu o perie moale. Important: Hamsterii provin din deșertul uscat și nu au voie să fie spalati!

Curățarea casei hamsterului. Toate lucrările de curățare pe și în casa hamsterului trebuie efectuate seara, când hamsterul este treaz. Apoi recipientul de băut și recipientele pentru furaje sunt curățate cu apă caldă și limpede. Podeaua cuștii trebuie ștearsă cu o cârpă umedă o dată pe săptămână - așternutul este apoi complet reînnoit. O dată pe lună are loc o curățenie cu adevărat mare: cușca și partea superioară a grătarului sunt spălate la cald în cadă. Dar vă rugăm să nu folosiți niciodată produse de curățare puternice de uz casnic!

Hrana.

Bazele nutriției. Hamsterii provin din deșerturi și stepe, unde adesea există foarte puțină hrană disponibilă. Adesea sunt afară toată noaptea în căutarea hranei potrivite: plante, semințe, fructe și insecte. In alimentatia hamsterului, o anumita cantitate de proteine ​​animale si vegetale este deosebit de importanta, deoarece proteinele ii ofera micutului „alergator de fond” energia de care are nevoie urgent.
Hamsterii noștri sunt, de asemenea, animale deosebit de active care consumă multă energie atunci când aleargă, se cățără etc. Pentru ca micul rozătoare să rămână în formă și sănătos, are nevoie de o dietă specială, de exemplu, cu proteine ​​și grăsimi vegetale de înaltă calitate. Conceptul nutrițional Vitakraft adecvat pentru specie este adaptat cu precizie nevoilor speciale ale hamsterului și conține tot ce are nevoie animalul pentru o viață lungă și sănătoasă.

Tipuri de furaje: Mâncarea principală: Un aliment de bază, cum ar fi Menu Vital, acoperă nevoile nutriționale de bază ale hamsterilor
Paie: Paiele au o proporție mare de fibre. Deoarece aceste fibre necesită mestecare lungă, dinții sunt îngrijiți și animalele sunt ținute ocupate în același timp. Furajul include, de exemplu, fân de luncă alpină Vita Verde® sau amestecuri de fân Vita Verde® Nature plus, de exemplu, cu păpădie sau mușețel.
Batoane: Bețișoarele delicioase pentru gustări îndeplinesc mai multe funcții în același timp: Animalele trebuie să lucreze pentru hrana lor ca în natură. Acest lucru este bun împotriva plictiselii și angajează hamsterii într-un mod adecvat speciei. Rosul biscuiților duri favorizează, de asemenea, abraziunea dinților în creștere constantă și astfel sprijină îngrijirea acestora.
Suplimente alimentare: Suplimentele alimentare precum picăturile VITA Fit® Vitamina C sau VITA Fit® C-forte sunt folosite pentru a întări și a construi. Acestea acoperă nevoile speciale în anumite situații de viață, de exemplu în timpul creșterii, după boală sau la animalele deosebit de active.
Sfaturi pentru hrănire: Hrăniți variat!
-Oferiți hrană cu suc, cum ar fi fructe sau verdeață proaspătă în fiecare zi.
-Atenție: pericol de mucegai: curățați în mod regulat proviziile de hrană acumulate, îndepărtați zilnic verdețurile moarte.
-Oferiți întotdeauna apă de băut proaspătă sau băutură pentru rozătoare VITA Fit®
-Hamsterii au nevoie în mod constant de ceva de ronțăit pentru a-și îndepărta dinții incisivi, de exemplu Cracker® Pentru aprovizionarea vitală cu minerale și oligoelemente, agățați întotdeauna o sare în cusca de hamster, de exemplu VITA Fit® Sel-plus de la Vitakraft

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!