Despre Royal Canin

Fără compromisuri în privința calității.

Angajamentul nostru în privința calității și siguranței alimentare.
În ultimele cinci decenii, Royal Canin a pus calitatea nutrițională și siguranța produselor în centrul operațiilor sale la nivel mondial. Atenția pe care o acordăm celor mai mici detalii ne ajută să oferim cele mai eficiente și mai precis echilibrate soluții nutriționale pentru sănătatea animalelor de companie.
Ne concentrăm atenția asupra nevoilor unice ale pisicilor și câinilor. Atenția deosebită acordată detaliilor ne permite să oferim suport nutrițional precis, eficient și să îi ajutăm să devină magnifici.

Abordarea nutrițională Royal Canin. La Royal Canin, ne concentrăm eforturile pe înțelegerea cerințelor unice ale pisicilor și câinilor domestici. Tot ceea ce facem are rolul de a crea formule nutriționale precise, care să îi ajute să aibă o viață lungă și sănătoasă. Toate produsele noastre sunt cercetate și dezvoltate nu pe baza tendințelor din nutriția umană sau preferințele proprietarilor de animale de companie, ci pe baza inovațiilor din știința nutriției și prin observarea pisicilor și câinilor.
Explicații despre nutrienții esențiali pentru pisici și câini. Timp de peste 50 de ani, echipele noastre de cercetători printre care și nutriționiști în domeniul animalelor de companie, au petrecut nenumărate ore studiind cerințele nutriționale ale pisicilor și câinilor, pentru a înțelege rolul vital al nutriției în menținerea unui stil de viață sănătos. De aceea, fiecare dintre formulele noastre nutriționale include cel puțin 50 de nutrienți, adaptate cerințelor unice ale fiecărui animal de companie.
 Abordarea formulării hranei bazată pe nutrienți pentru animale de companie.
La Royal Canin, știm că valoarea ingredientelor din hrana pentru animalele de companie ține de substanțele nutritive pe care le furnizează. De aceea, adoptăm o abordare bazată în primul rând pe nutrienți din formulele noastre unice.
În această abordare, cerințele nutriționale ale unui animal de companie sunt evaluate prin cercetări și observații detaliate. Un profil optim al hranei este apoi determinat pentru pisici și câini, atât pe baza orientărilor standard pentru fiecare specie, cât și pe baza observațiilor separate efectuate pentru fiecare rasă, vârstă, stil de viață, nivel de sensibilitate și stare de sănătate. Pornind de aici, obținem ingrediente de înaltă calitate, cu digestibilitate crescută, care pot fi mixate pentru a îndeplini fiecare profil nutrițional adaptat.
Bazându-ne pe această abordare, putem selecta nutrienții de înaltă calitate din surse mai sustenabile, cu amprentă de carbon redusă. Procedând astfel, putem alege rețete cu cel mai mic impact ecologic și social, oferind, în același timp, animalelor de companie suport nutrițional cu nivel maxim de calitate, beneficii și siguranță.

Abordarea nutriției și atenția la detalii acordată în cadrul Royal Canin are patru obiective care stau la baza tuturor progreselor noastre din acest domeniu:

1. Furnizarea de energie. Oferă-i animalului tău de companie energia de care are nevoie, în cantitatea și formatul corect, prin niveluri precise de Proteine, Carbohidrați, Grăsimi.
2. Dezvoltarea si mentinerea organismului. Îndeplinește cerințele nutriționale pentru o dezvoltare fizică și menținere sănătoasă prin niveluri precise de: Aminoacizi, Minerale, Vitamine, Acizi grași
3. Sustinerea tintita. Susține sănătatea pe termen lung luând în considerare preocupări constante, precum efectele îmbătrânirii, problemele digestive și problemele pielii prin niveluri precise de:  Antioxidanți, Fibre, Prebiotice, Acizi grași esențiali.
4. Ingrijirea speciala. Anumiți nutrienți pot fi limitați sau adăugați în anumite formule pentru a susține diferite afecțiuni la pisici și câinii.
Atingând toate aceste obiective, putem furniza formule precise din punct de vedere nutrițional, adaptate cerințelor unice ale pisicilor și câinilor.

Înțelegerea rolului nutrienților.
Înțelegând beneficiile esențiale oferite de fiecare dintre acești nutrienți, poți lua decizii în cunoștință de cauză atunci când este vorba de hrana animalului tău de companie. La Royal Canin, știm că este dificil să înțelegem care sunt nutrienții importanți pentru animalul tău de companie și de ce. Ca atare, am creat o listă cu cei mai importanți cinci nutrienți, posibilele surse ale acestora și rolul pe care îl joacă în nutriția pisicilor și câinilor, astfel încât să poți fi încrezător atunci când alegi hrana potrivită pentru animalul tău de companie.

Rolul proteinelor în hrana animalelor de companie.
Proteinele sunt unul dintre principalii macronutrienți din hrana unui animal de companie, alături de carbohidrați și grăsimi. Pisicile și câinii necesită o cantitate mare de proteine, deoarece acestea sunt nu numai o sursă de energie, ci și elemente esențiale pentru dezvoltare, vindecare sau gestație sănătoasă. Datorită acestor roluri, cățeii și pisoii, animalele gestante și cele care suferă de anumite afecțiuni pot necesita mai multe proteine decât animalele de companie adulte sănătoase.
Nu contează dacă proteinele alimentare provin dintr-o singură sursă sau din mai multe ingrediente, cât timp cantitatea totală de proteine inclusă în hrană asigură toți aminoacizii necesari, în cantitățile optime.

Beneficiile proteinelor.
Proteinele sunt de cele mai multe ori molecule mari și complexe, alcătuite din șiruri de aminoacizi. Acestea joacă roluri esențiale în aproape toate aspectele funcționării organismului, inclusiv:
1. Construirea și menținerea masei musculare
2. Producerea de enzime care facilitează numeroasele procese biochimice din organism
3. Susținerea unei imunități puternice, inclusiv prin producerea de celule sanguine
4. Promovarea creșterii și dezvoltării sănătoase


Sursele de proteine.
Proteinele dintr-un ingredient pot diferi de altele, în funcție de lungimea lanțului de polipeptide, de aminoacizii care formează lanțul și modul în care lanțul se pliază. Printre sursele de proteine se numără: Carnea, Cerealele, Semințele, Leguminoasele, Legumele


Rolul carbohidraților în hrana animalelor de companie.

Termenul de carbohidrați acoperă moleculele compuse din carbon, oxigen și hidrogen care au în comun anumite caracteristici chimice.

Pisicile și câinii pot trăi fără carbohidrați în hrană, deoarece pot sintetiza unele tipuri de carbohidrați de care au nevoie pentru celule din diverși aminoacizi pe care îi primesc în hrană. Aportul de carbohidrați însă, îmbunătățește, funcționarea optimă a organismului. Cercetări recente au arătat că, pe măsură au ce fost domesticiți, câinii au trecut printr-o serie de schimbări genetice. Aceastea le permit să prospere și să fie sănătoși primind hrană având o proporție mai mare de carbohidrați.*

Beneficiile carbohidratilor.
Utilizarea carbohidraților ca sursă de energie înseamnă că ceilalți doi macronutrienți (proteinele și lipidele) care conțin calorii pot fi folosite în alte moduri. De exemplu, proteinele și grăsimile pot fi utilizate pentru alte funcții ale organismului, cum ar fi creșterea sau chiar vindecarea leziunilor, acolo unde este necesar. Printre celelalte beneficii ale carbohidraților se numără:
1. Susținerea sănătății și a populației florei din tractul digestiv
2. Furnizarea imediată a energiei necesare animalelor de companie
3. Producerea senzației de sațietate la animale, deosebit de benefică pentru animalele de companie expuse riscului de obezitate


Sursele de carbohidrati.
Carbohidrații provin preponderent din surse vegetale, cu excepția glucozei din sânge, a glicogenului din mușchi și ficat și a lactozei din lapte. Iată câteva exemple de surse de carbohidrați: Orezul, Porumbul, Grâul, Orzul, Cartofii, Laptele, Fructele, inclusiv fructele de pădure, rădăcinile sau tuberculii

Rolul lipidelor (grăsimilor) în hrana animalelor de companie.

Lipidele constituie o familie de substanțe organice cunoscute în mod obișnuit sub numele de grăsimi. Grăsimile sunt principala sursă de energie pentru câini și pisici, pe care le oxidează pentru a extrage din ele energia de care au nevoie. Un gram de lipide reprezintă aproximativ 8,5 kcal de energie metabolizabilă, de aproape două ori și jumătate mai mult decât asigură un gram de carbohidrați sau proteine.

Beneficiile lipidelor.

La fel ca în cazul proteinelor și carbohidraților, în proporțiile optime, lipidele sunt o sursă importantă de energie pentru pisici și câini. Unii acizi grași (denumiți „esențiali”) au, de asemenea, roluri structurale pentru celule sau acționează ca precursori ai anumitor hormoni. Printre celelalte beneficii ale lipidelor se numără:
1. Îmbunătățirea palatabilității
2. Facilitarea absorbției vitaminelor importante în organismul animalelor
3. Dezvoltarea căilor metabolice și a sistemelor neurologice
4. Susținerea funcțiilor imunitare și rolul de modulare a procesului inflamator care apare în leziunile țesuturilor sau infecții


Surse de lipide

 Sursele de lipide din hrană sunt alimente bogate în grăsimi animale și vegetale. Iată câteva dintre aceste surse: Ulei de soia, Ulei de porumb,  Ulei de Borago, Ulei de șofrănel, Unt, Seu, Untură, Ouă, Grăsime de pasăre, Ulei de pește

Rolul mineralelor în hrana animalelor de companie.

Mineralele prezente în cantități mari (calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu) se numesc macroelemente. Cele prezente în cantități foarte mici (oligoelementele) reprezintă câteva miligrame/kilogram (sau părți pe milion), dar sunt esențiale pentru funcționarea organismului (de exemplu: fierul, zincul, manganul, cuprul, iodul, seleniul).
Un exces de săruri minerale are un efect negativ asupra digestibilității și poate produce diferite alte efecte secundare. Acesta este motivul pentru care o abordare precisă, bazată pe nutrienți, este vitală atunci când vine vorba de formularea hranei pentru pisici și câini.

Beneficiile mineralelor.

Fiecare mineral are mai multe funcții. Pentru simplitate, am prezentat câteva dintre principalele roluri pe care cele mai importante minerale le joacă în organism: Osificarea, Transferul de energie, Echilibrul ionic celular, Impulsurile senzoriale, Sinteza hemoglobinei celulelor roșii din sânge, Susținerea sănătății pielii, Formarea cartilajelor și a pielii și sinteza pigmenților pielii, Funcționarea glandei tiroide, Funcții antioxidante


Sursele de minerale.
Mineralele sunt furnizate de diferite ingrediente, dar pot fi incluse în hrană și sub formă de săruri purificate: sulfat de fier, oxid de zinc, oxid de mangan, sulfat de cupru, selenit de sodiu, iodat de calciu etc.

Printre ingredientele care reprezintă surse bogate de minerale se numără: Carnea precum cea de oaie, porc și rață sau ficatul,  Avocado, Peștele,  Grâul și alte cereale, Mazărea, lintea, soia

Rolul vitaminelor în hrana animalelor de companie

  Vitaminele sunt împărțite în două familii: vitamine solubile în grăsimi (vitamine liposolubile) și vitamine solubile în apă (vitamine hidrosolubile). Dacă sunt consumate excesiv, vitaminele liposolubile se acumulează în organism și astfel pot deveni toxice.

Beneficiile vitaminelor.

Fiecare vitamină are funcții multiple. Asemănător mineralelor, am evidențiat unele dintre principalele roluri ale acestora în organism.
1. Reglarea metabolismului calciului și fosforului
2. Protecție împotriva procesului oxidativ celular
3. Formarea celulelor sanguine și coagularea
4. Sinteza hormonilor ca parte a procesului de reproducție
5. Reglarea creșterii celulelor epidermului (stratul exterior al pielii) și producția de sebum.
6. Neutralizarea radicalilor liberi (împotriva stresului oxidativ): vitamina C permite regenerarea vitaminei E, un puternic antioxidant natural

Surse de vitamine

Vitaminele se găsesc în diferite ingrediente și pot fi, de asemenea, incluse în alimentație în formă pură. Fiind substanțe instabile, sensibile la lumină, căldură și oxidare, vitaminele trebuie protejate în timpul procesului de gătire.
1. Carne, rinichi și ficat
2. Uleiul de pește
3. Ouă
4. Produse lactate
5. Cereale
6. Legumele
7. Citrice
8. Fructe de pădureAflarea profilului nutrițional al animalului tău de companie.

Când vine vorba de evaluarea nutrienților incluși în orice hrană, este important să ne amintim că excesul poate fi la fel de dăunător ca deficiența. Prin urmare, principalul criteriu în asigurarea unei hrane complete și echilibrate este acela că fiecare nutrient trebuie să fie prezent în proporția optimă și să fie ușor de digerat pentru animalele de companie.
Proporția precisă a nutrienților poate fi unică, în funcție de rasa, vârsta, stilul de viață, sensibilitatea sau problemele de sănătate ale animalului tău de companie. Dacă ai incertitudini cu privire la nutrienții necesari pentru sănătatea și starea de bine a animalului tău de companie, discută cu medicul veterinar. Un profesionist în domeniul animalelor de companie va putea efectua un istoric complet al alimentației și examenul fizic necesar pentru a determina cel mai potrivit profil nutrițional pentru pisica sau câinele tău.

Nutriție adaptată pentru cerințe unice.

La Royal Canin, punem cunoștințele noastre științifice și din domeniul nutriției în slujba sănătății și stării de bine a animalelor de companie. Pisicile și câinii se află pe primul loc în fiecare etală a procesului de inovație care are drept scop dezvoltarea de soluții nutriționale precise. Află cum adaptăm formulele nutriționale în funcție de rasă, stilul de viață, vârstă și nevoi de îngrijire.

Filozofia Royal Canin.

Royal Canin se află printre pionierii nutriției bazate pe știință de peste 50 de ani. Încă din prima zi, abordarea noastră nutrițională se bazează pe știință și pe cercetările efectuate de nutriționiști, medici veterinari și experți în domeniu din întreaga lume.

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!