Ghidul papagalilor Nimfa

Ghidul papagalilor Nimfa
Cumpărare și echipamente.

Nimfele sunt păsări sociabile și natura lor de încredere este doar una dintre caracteristicile care le fac atât de populare. Le place să li se vorbească în mod regulat și au o atitudine jucăușă. Înainte de a aduce acasă o Nimfa, totuși, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le ai în vedere, astfel încât nimic să nu stea în calea unei prietenii de lungă durată.

Lista de verificare pentru echipamentul inițial:
- O cușcă mare cu bare verticale pentru cățărare
- Bete de diferite dimensiuni pentru exerciții pentru picioare (cel puțin suficient de groase încât piciorul păsării să nu înglobeze întreg batul)
- Ramuri netratate pentru catarare
- Jucării pentru a-ți ține pasărea ocupată
- Cadita de apă pentru baie zilnică
- Nisip de păsări, cum ar fi SANDY cu carbonat de calciu și minerale esențiale
- Bol sau alimentator automat umplut cu alimente principale
- Sticla cu apă proaspătă de băut sau băutură Vita Fit® Aqua
- Piatra minerala, de ex. Vita Fit® Mineral pentru a oferi un plus de minerale și pentru a ajuta la îngrijirea ciocul păsării tale
- Kräcker® se lipește pentru a îngriji ciocul păsării tale și pentru a oferi varietate

Locul potrivit pentru cușca ta de păsări.
Păsărilor le place să aibă companie, iar un colț luminos și adăpostit într-o cameră de zi oferă locația ideală pentru o cușcă de păsări. Plasarea cuștii într-un loc ridicat permite păsărilor tale să observe ce se întâmplă în jurul lor. Volierele mari de interior sau exterior sunt, de asemenea, ideale.
Păsările sunt sensibile la curenți și la lumina directă a soarelui, așa că aveți grijă să nu vă plasați colivia prea aproape de o fereastră. De asemenea, păsările domestice nu pot tolera variații extreme de temperatură.
Bucătăriile, în special, pot fi locuri periculoase din cauza plitelor fierbinți, a detergenților toxici etc. Perusii se bucura de aer curat. Vara, puteți amenaja o volieră în aer liber într-un colț umbrit al balconului sau grădinii dvs., care este protejată împotriva vântului.

Îngrijirea animalului tău de companie.

Colivia de păsări. Pe lângă o dietă adecvată, nimfele au nevoie și de cușca corectă pentru a ne asigura că rămân sănătoși și fericiți. De regulă, o cușcă de păsări nu poate fi niciodată prea mare. În orice caz, trebuie să ofere suficient spațiu pentru ca pasărea ta să zboare, să se cațere și să sară, astfel încât să poată rămâne în formă și sănătoasă. De asemenea, nimfelor le place să efectueze acrobații îndrăznețe pe ramuri complicate netratate. Această natură acrobatică înseamnă că trebuie să le oferiți o gamă de activități diferite de alpinism în cușca lor spațioasă. Nimfele sunt, de asemenea, foarte pasionațe de jucării și, în special, le plac leagănele, care devin adesea locurile lor preferate pentru a-si petrece ș timpul si a se relaxa.

Îngrijirea ciocului. Nimfa ta ar trebui să aibă întotdeauna acces la o piatră de cioc și o ramură puternică, netratată. Ei trebuie să-și piseze ciocul de o piatră pentru a-l menține sănătos. Piatra de cioc Vita Fit® Mineral este ideală pentru aceasta și oferă, de asemenea, minerale vitale, oligoelemente și carbonat de calciu natural.

Îngrijirea ghearelor. Dacă așezi ramuri suficient de largi, netratate în cușca papagalului tău, acesta își va uza ghearele în mod natural. Cu toate acestea, dacă ghearele sale devin prea lungi, vor avea nevoie de tăiere din când în când. Magazinul dvs. de animale de companie, crescătorul sau veterinarul dvs. vor fi bucuroși să vă arate cum să faceți acest lucru corect.

Penajul. Perusii isi ciugulesc penajul temeinic de cateva ori in fiecare zi. De asemenea, le place să facă o baie ocazională. De obicei, nu au nevoie de asistență umană în acest sens.

Naparlirea. Papagalii au nevoie de un nivel deosebit de ridicat de vitamine, minerale și alți nutrienți atunci când năpârliesc. Ajutor pentru năpârlire pentru perusi și papagali sunt bețișoarele gustoase Kräcker® – concepute special pentru năpârlire – oferă păsării dumneavoastră nutrienții suplimentari de care are nevoie în acest moment.

Dieta.

Dieta perfecta. Termenul de „perus” este de obicei aplicat speciilor de papagali mai mici, cu cozi lungi, care provin în principal din regiunile tropicale și subtropicale din Australia și America de Sud. Dieta de bază a majorității speciilor de perusi cuprinde în principal semințe și cereale. Cu toate acestea, le face plăcere să mănânce și alte materiale vegetale, cum ar fi fructele, legumele și verdeața proaspătă sub formă de ierburi. Condițiile de viață și, în special, gama de hrană disponibilă diferă foarte mult de la o regiune la alta și diferite păsări au evoluat pentru a supraviețui cu alimentele disponibile în habitatele lor native. Oriunde locuiesc, totuși, toți perusii tind să aibă o dietă extrem de variată. Gama diversificată de produse alimentare Vitakraft a fost concepută pentru a satisface nevoile dietetice specifice ale perusilor: semințe de calitate superioară, coapte la soare, suplimentate cu nutrienți vitali și alte ingrediente benefice pentru a oferi o dietă optimă, adecvată speciei și pentru a asigura o durată lungă și viață sănătoasă.

Tipuri de alimente.
Mâncarea principală: Un aliment principal, cum ar fi Meniu Premium, va satisface cerințele nutriționale de bază ale papagalului dumneavoastră
Kräcker®: Bețișoarele gustoase Kräcker® au o serie de funcții într-una singură: păsările trebuie să lucreze pentru hrana lor ca în sălbăticie. Acest lucru ajută la prevenirea plictiselii și este o modalitate naturală de a vă ocupa papagal. Bețișor vă ajută, de asemenea, să mențineți ciocul sănătos al papagalului.
Gustări naturale: VITA NATURE®. Delicii gustoase care satisfac instinctele naturale ale păsărilor, de ex. culesul semintelor din tepii naturali de mei.
Recompense: Gustările, cum ar fi Bisquiti®, oferă varietate, servesc drept recompensă și ajută la îmblânzirea animalului de companie și la crearea unei legături cu el.
Suplimente nutritive: Suplimentele alimentare pentru animale de companie, precum Vita Fit® Mineral sau Vita Fit® Multivitamin, vă întăresc pasărea și promovează bunăstarea ei. Acestea ajută la satisfacerea nevoilor nutriționale specifice care pot apărea în timpul anumitor etape ale vieții, de ex. în perioadele de creștere, după boală sau la depunerea ouălor. Ele pot fi, de asemenea, benefice pentru animalele deosebit de active.

Sfaturi de hrănire.
Scoateți carcasele goale de cereale din bolul sau dozatorul de alimente zilnic și completați cu alimente noi.
Bețișoarele Kräcker® trebuie plasate în cușca papagalului dvs. pentru a-l ciuguli. Acesta este un mod natural de a-ți menține pasărea ocupată și de a-și toci ciocul.
Oferă o dietă variată.
Furnizați apă proaspătă de băut în fiecare zi.
Oferă fructe proaspete și verdeață suculentă.

Comportament și familiarizare.

Comportament. Papagalii sunt unele dintre cele mai inteligente și mai dezvoltate păsări. Cu cât le acorzi mai multă atenție, cu atât devin mai încrezători. Dacă îți faci timp să înțelegi nevoile papagalului tău și să le răspunzi în consecință, vei lega în curând o prietenie strânsă.

Un nou membru al familiei tale. În primele zile, papagalii au nevoie de puțină liniște în timp ce se instalează în noul lor mediu. Pentru a-i deranja cât mai puțin posibil, ar trebui să vă asigurați că, colivia pentru păsări este instalată corect în prealabil. Odată ce papagalul dvs. s-a mutat, puteți rămâne în apropiere și puteți vorbi cu animalul dvs. de companie cu o voce blândă. Cu toate acestea, cel mai bine este să lăsați papagalul în pace cel puțin o zi.
Observând acțiunile animalului dvs. de companie, veți putea spune cu ușurință dacă se simte ca acasă. Un papagal așezat va începe să ciugulească câteva boabe din castronul.
Papagalii sunt animale sociale care ar trebui ținute împreună cu alții de felul lor. Cu toate acestea, păsările care nu sunt familiarizate unele cu altele vor avea nevoie de puțin timp pentru a deveni prieteni. Ar trebui să le urmăriți îndeaproape în această perioadă.

Cum să-ți îmblânzești papagalul. Noul tău animal de companie se va fi instalat oarecum după aproximativ o săptămână. Acum este un moment bun pentru a începe să-l familiarizați cu mâna omului. Cel mai bine se face acest lucru folosind un răsfăț, cum ar fi un bețișor Kräcker®: întinde ușor bețișorul în cușcă și vorbește cu papagalul cu un ton încurajator al vocii. De obicei, se va apropia de mâna ta după o perioadă scurtă de timp și va începe să ciugulească deliciul. Repetând această acțiune în mod regulat, pasărea ta va începe să-ți asocieze mâna cu lucruri pozitive, cum ar fi recompensele.

Instruire. Unele specii de papagali imită zgomotele din jur și ai partenerilor lor. Deși acest comportament natural este deosebit de important la papagalii mai mari, și perusii pot învăța să vorbească foarte bine.
Dacă doriți să învățați un papagal anumite cuvinte sau propoziții scurte, ar trebui să repetați numele sau fraza în fiecare zi. Papagalii sunt deosebit de atenți și receptivi la sfârșitul după-amiezii și deseori vor deveni „vorbitori” de la sine în acest moment. Un papagal care este atent își va înclina capul într-o parte și va părea să asculte cu interes. De obicei, durează mult până când un papagal își spune primul cuvânt și adesea o va face atunci când te aștepți mai puțin!
Același lucru este valabil și pentru învățarea cântecelor sau a sunetelor ambientale repetitive. Cockatiels în special au un dar natural de a capta astfel de sunete și le vor integra adesea în propriile cântece.

Specii:

Eastern Rosella. Titlu alternativ. În afară de forma nominalizată, există două subspecii recunoscute ale Rosellei de Est; Mantaua de Aur (Platycercus eximius cecilae) și rasa tasmaniană (Platycercus eximius diemenesis). Numele Rosella se referă la locația în care europenii au observat pentru prima dată această pasăre colorată.
Titlul stiintific: Platycercus eximius
Aspect. Având o înălțime de aproximativ 30 cm, Rosella de Est deosebit datorită penajului viu colorat, cu fața și pieptul roșii, galben strălucitor pe pieptul inferior, precum și un număr de pene verzi, albastre și negre. Au fost crescute și alte mutații de culoare, cum ar fi cu aripi albe, pastel și lutinos. Sexarea este destul de dificilă, deși penajul masculilor tinde să fie ceva mai strălucitor decât cel al femelei. Culorile femelei, care este, de asemenea, puțin mai mică decât masculul, par mai terne.
Origine. sud-estul Australiei. Rosella de Est se găsește în savanele deschise, cu acoperire rara de copaci și ușor împădurită.
Comportament. Rosellas sunt păsări vioaie, sociale, care sunt cel mai bine ținute în perechi de sex opus. Se știe că masculii devin agresivi între ei și pot manifesta, de asemenea, un comportament agresiv cu alte specii, așa că nu se recomandă păstrarea într-o volieră mixtă. Rosellas sunt foarte active și sunt cel mai bine găzduite în voliere mari care le permit să zboare liber. Au o voce plăcută, melodioasă, dar uneori pot deveni zgomotoase, mai ales dacă tresar.
Caracteristici speciale. După cum am menționat mai sus, Rosellas nu se amestecă bine cu alte păsări. Ei pot fi, de asemenea, pretențioși atunci când își selectează un partener. Prin urmare, introducerile ar trebui luate încet pentru a permite unei perechi să se cunoască.

Crimson Rosella. Titlu alternativ. Cunoscut și sub numele de perușul Fanionului. Există o serie de subspecii ale acestui papagal, inclusiv Rosella verde (cunoscută și sub numele de Rosella Tasmanian) și Rosella de Nord. La fel ca și variantele crescute în captivitate, aceste subspecii diferă prin culoare, dar nu și prin modul în care se hrănesc sau sunt ținute.
Titlul stiintific Platycercus elegans
Aspect. Crimson Rosella este un papagal de talie medie, cu lungimea de 36 cm. Are un penaj deosebit de izbitor, predominant purpuriu, cu obrajii albaștri și aripi cu margini albastre, negru, și o coadă predominant albastră, cu o culoare roșie pe coadă și aripi. Pe lângă variațiile de culoare sălbatică, în avicultură au fost create și o serie de soiuri diferite, dintre care Blue Crimson Rosella este probabil cea mai populară. Pentru un ochi neantrenat, sexele sunt practic imposibil de distins, deși femelele tind să fie ceva mai mici decât masculii.
Origine. Sudul și estul Australiei. În sălbăticie, trăiesc în general în păduri deschise.
Comportament. Crimson Rosellas sunt păsări vioaie, sociale, cărora le place să caute hrană pe pământ. În sălbăticie, Crimson Rosellas tind să se adune în perechi sau în grupuri mici și să se hrănească. În timpul sezonului de reproducere, totuși, păsările adulte nu se vor aduna în grupuri și se vor hrăni doar împreună cu partenerul lor. Masculii adulți pot deveni, de asemenea, destul de agresivi între ei, în special în timpul perioadei de reproducere. Prin urmare, sunt cel mai bine păstrate ca perechi de sex opus, mai ales că pot manifesta și un comportament agresiv cu alte specii. Cu condiția să ai o volieră suficient de mare, totuși, este posibil ca acestea să fie ținute cu alte câteva specii, strâns înrudite, care nu vor fi considerate concurență.

Cockatiel. Titlul stiintific. Nymphicus hollandicus

Aspect. Un cockatiel sălbatic adult este gri, cu o față galbenă, o pată portocalie strălucitoare pe fiecare obraz și fulgerări albe proeminente pe marginile exterioare ale fiecărei aripi. Masculii sunt destul de ușor de distins de femele prin culorile galbene și portocalii mai strălucitoare de pe fețele lor. La femelă, culorile faciale sunt în general mai terne, cu mult mai mult gri atât pe față, cât și pe creastă. Femelele prezintă, de asemenea, dungi orizontale galbene sau bare pe suprafața ventrală a penelor cozii. Aceste diferențe rămân vizibile în multe dintre mutațiile de culoare stabilite în avicultura. Rețineți, totuși, că toți puii și puii sunt fenotipic femele, ceea ce înseamnă că nu se pot distinge practic unul de altul.

Origine. Cockatiel, cunoscut și sub numele de Quarrion și Weiro, este o specie de papagal originară din regiunile din interiorul Australiei și tinde să favorizeze zonele umede, tufișurile și tufișurile australiene. Cockatiels tind să fie oarecum nomazi. Aceasta înseamnă că pot călători pe distanțe lungi în stoluri mari pentru a găsi zone care oferă locuri bune de hrănire și zone care au găuri de cuibărit adecvate.

Comportament. Dacă li se acordă multă atenție individuală, Cockatiels pot deveni foarte blânzi și pot dezvolta o legătură puternică cu proprietarul lor. Deși sunt curioși, ei tind să fie precauți cu privire la lucruri noi. Cockatiels sunt păsări foarte active și le place să zboare în jur. Sunt, de asemenea, alpiniști excelenți. De asemenea, sunt păsări sociale, care trăiesc în perechi sau stoluri în sălbăticie, în funcție de anotimp. Prin urmare, se recomandă ca Cockatiels domestici să nu fie ținuți singuri. La fel ca mulți papagali și perusi, au talent de a imita sunetele, deși nu sunt la fel de pricepuți în a imita vorbirea umană. Este mai probabil să învețe și să fluieră pe melodii pline de melodii. Cockatiels pot fi uneori destul de zgomotoase, deși zgomotul este de obicei rar și de scurtă durată și este mai degrabă melodios și distractiv decât zgomotos.


 

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!