Ghidul Porcilor de Guineea

Ghidul Porcilor de Guineea
Cumparare si echipamente

Porcii de Guineea sunt animale de companie foarte sociabile, care trebuie ținute întotdeauna cel puțin în perechi. Cu puțină pregătire înainte de a vă cumpăra cobaiii și lăsându-le timp să se așeze, aceste rozătoare mici vor începe în curând să se simtă ca acasă. Odată stabilite, acestea sunt ușor îmblânzite și vor începe să vă întâmpine cu scârțâituri de emoție.

Lista de verificare pentru echipamentul inițial:
-O cușcă pentru animale de companie suficient de mare
-Un vas de alimentare robust, lavabil, de ex. un fel de mâncare din ceramică glazurată sau un alimentator automat care permite cobaiilor să se hrănească singuri
-tava pentru cerințele zilnice de fân Fân, de ex. Vita Verde®
-Sticlă de apă cu apă proaspătă sau băutură VITA Fit® Aqua
-Cutie de dormit pentru dormit și odihnă
-Deșeuri moi, absorbante, de ex. Confort clasic din așchii de lemn sau așternut de paie
-Sare pentru a oferi minerale importante și oligoelemente
-Mâncare principală, de ex. Vitakraft Menu

Sfaturi pentru cumpărarea de cobai
Porcii de Guineea pot fi cumpărați de la aproape orice magazin de animale de companie sau direct de la un crescător. Puteți găsi adresele crescătorilor din asociațiile de reproducere, care au sucursale în majoritatea orașelor. Centrele de salvare a animalelor au adesea cobai care caută o nouă casă. Când cumpărați un cobai, asigurați-vă că are cel puțin 7-8 săptămâni.

Semne ale unui cobai sănătos:

-Comportament vioi, alert
-O blana groasă
-Ochii limpezi și strălucitori
-Un nas uscat
-Un spate curat

Locul potrivit pentru cușca ta de cobai
Cusca ta de cobai este cel mai bine plasată într-o zonă liniștită, bine iluminată. Deoarece cobaiii nu pot tolera căldura sau curentul de aer, nu așezați cușca în lumina directă a soarelui sau lângă o fereastră.

Îngrijirea animalului dvs. de companie
Crearea unui mediu natural
Porcii de Guineea sunt animale sociabile și au nevoie de compania propriilor specii, precum și de o cușcă mare cu mult spațiu pentru a se deplasa. La urma urmei, să alergi și să te joci cu prietenii este important, dar este, de asemenea, plăcut să ai spațiu pentru a te relaxa singur din când în când.

A alerga zilnic în casă sau în grădină ajută la menținerea cobaiilor sănătoși și mulțumiți. Pentru propria lor siguranță, cu toate acestea, cobaii ar trebui să fie supravegheați în orice moment când ies din cușcă

Îngrijirea și sănătatea
Porcii de Guineea au nevoie de puțin ajutor pentru îngrijire. Aceste rozătoare mici sunt animale curate care își îngrijesc în mod regulat propria blană. Cu toate acestea, dacă aveți cobai cu părul lung, ar trebui să-i ajutați să-și îngrijească blana prin perierea regulată. Și mulți cobai cu părul scurt se bucură, de asemenea, să fie răsfățați ocazional folosind o perie moale. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți baie la un cobai, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă recomandă acest lucru. Blana murdară este cel mai binesa fie  tăiată cu foarfece, mai degrabă decât cu apă.

Dieta perfectă
Porcii de Guineea provin din zonele montane ierboase din America de Sud, dar au fost păstrați ca animale de companie de mii de ani.
Doi factori cheie sunt importanți pentru a se asigura că porcii de Guineea primesc o dietă bună: au nevoie de alimente cu un conținut ridicat de fibre și niveluri suficiente de vitamina C. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de alte animale, nu sunt capabili să sintetizeze această vitamină în propriul corp.
Pentru a vă asigura că porcii de Guineea sunt mulțumiți și rămân în formă și sănătoși, au nevoie de alimente care au fost concepute pentru a satisface nevoile lor alimentare specifice.

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!