Perusi

Perusi
Cumpărare și echipamente.
Ca păsări care trăiesc în stoluri în sălbăticie, perusii simt o nevoie puternică de companie de felul lor. Recomandarea actuală este, prin urmare, de a păstra perusii cel puțin în perechi. Există, totuși, câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a cumpăra un perus.

Lista de verificare pentru echipamentul inițial:
- O cușcă mare cu bare verticale pentru cățărare
- Stinghii de diferite dimensiuni pentru exerciții pentru picioare
- Ramuri netratate pentru catarare
- Cadita pentru baie zilnică
- Nisip de păsări, cum ar fi Premium SANDY cu carbonat de calciu și minerale esențiale.
- Jucării pentru a vă menține perusul ocupat, cum ar fi un leagăn sau o scară
- Bol de mâncare sau alimentator automat umplut cu hrana principală, cum ar fi meniu de peruși
- Sticla cu apă proaspătă de băut sau băutură Vita Fit® Aqua
- Piatra minerala, de ex. Sepia Vita Fit® Mineral sau Vita Fit® Sepia pentru a oferi un plus de minerale și pentru a ajuta la îngrijirea ciocul păsării tale
- Batoane pentru a îngriji ciocul păsării tale și pentru a oferi varietate

Apropo: nisipul de păsări nu numai că îți menține cușca igienică, dar este și important pentru digestia păsării tale. Perusii culeg „nisipul de stomac” din nisip, ceea ce ajută la descompunerea alimentelor pe bază de cereale în gâtul lor. Acest lucru este necesar deoarece păsările nu au dinți și înghit majoritatea alimentelor aproape întregi. Nisipul include și carbonat de calciu, care este, de asemenea, benefic pentru pasărea ta.

Sfaturi pentru a cumpăra perusi.

Perusii pot fi cumpărati de la aproape orice magazin de animale de companie sau direct de la un crescător. De asemenea, merită să întrebați la centrul local de salvare a animalelor: deși perusii mai tineri tind să devină mai repede îmblânziți, păsările mai în vârstă dintr-un centru de salvare se vor bucura și de o nouă casă.

Semne ale unui perus sănătos:
-Comportament plin de viață
-Penajul neted
-Ochi limpezi
-Nas uscat (zona din jurul nasului)
-Un spate curat

Locul potrivit pentru cușca ta de păsări.
Perusilor le place să aibă companie și este bine să-i plasezi cușca în camera de zi sau în altă cameră în care familia ta își petrece cea mai mare parte a timpului. Cușca pentru păsări trebuie să fie suficient de mare și plasată într-un colț ușor, adăpostit, care să ofere o vedere bună asupra încăperii.
- Perusii nu pot tolera căldura sau curenti de aer.
- Bucătăriile, în special, pot fi locuri periculoase (plite fierbinți, apă pentru spălat etc.) și nu sunt recomandate.
- Ar trebui să plasați cușca la cel puțin trei metri distanță de dispozitive electrice, cum ar fi televizoare, cuptoare cu microunde sau computere, deoarece păsările pot auzi frecvențe pe care noi, oamenii, nu le putem auzi.

Îngrijirea animalului tău de companie.
Cu cât zboară mai mult, cu atât mai bine! Lăsându-ți perusul să iasă din cușcă pentru a zbura prin cameră nu numai că îl face mai fericit, ci promovează și circulația sănătoasă și îi întărește mușchii. Prin urmare, este esențial pentru sănătatea animalului dvs. de companie. Perusii caută adesea un loc preferat atunci când zboară prin cameră. De exemplu, le place să se cocoațe pe un „copac de pasăre” făcut singur, care le permite să supravegheze camera de sus: locația ideală pentru a se odihni, a urca și a se juca. Amintiți-vă: trebuie să închideți întotdeauna toate ușile și ferestrele înainte de a lăsa pasărea să iasă din cușcă.

Noapte bună! Cand vine seara, perusii se retrag la locul lor de dormit. Înainte de a merge la culcare, se vor umfla puțin, își vor sprijini capul pe spate și uneori se vor ridica pe un picior. Își plasează ciocul adânc în penajul de pe spate.

Ciugulitul. Perusii se ciugulesc de mai multe ori în fiecare zi pentru a-și păstra penajul intact. Acest lucru este important deoarece penele le permit să zboare și îi protejează împotriva căldurii și a frigului. De obicei, nu au nevoie de asistență umană în acest sens.

Naparlirea. Perusii au nevoie de niveluri deosebit de ridicate de vitamine, minerale și alți nutrienți atunci când năpârliesc. Suplimentele speciale pentru năpârlire pentru perusi și păsări exotice cat și bețișoarele gustoase Kräcker® – concepute special pentru năpârlire – oferă păsării dumneavoastră nutrienții suplimentari de care are nevoie în acest moment.

Curățarea coliviei. Ar trebui să înlocuiți nisipul de păsări între o dată și de două ori pe săptămână, în funcție de numărul de păsări și de dimensiunea cuștii. Fundul cuștii va trebui, de asemenea, clătit cu apă fierbinte o dată pe săptămână. În timp ce faceți acest lucru, ar trebui să ștergeți, de asemenea, stinghiile și jucăriile folosind o perie sau o cârpă umedă și să curățați bine bolurile pentru alimente și apă cu apă fierbinte. Cușca are, de asemenea, nevoie de o curățare temeinică o dată pe lună: aceasta implică clătirea cuștii în sine în baie sau duș. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați niciodată detergenți puternici de uz casnic!.

plecarea în vacanță Înainte de a pleca în vacanță, ar trebui să rogi pe cineva în care ai încredere să se ocupe de nevoile de zi cu zi ale perusilor tăi. Dacă nimeni nu este disponibil să facă acest lucru, puteți aranja ca păsările dumneavoastră să fie îngrijite de către un crescător sau o pensiune pentru animale.

Dietă.
Dieta perfecta În habitatul lor natural din Australia, perușii trebuie adesea să facă față condițiilor dure, căldurii, secetei și lipsei de hrană. Stolurile de perușii zboară pe distanțe mari pentru a găsi locuri potrivite pentru a se hrăni și a se reproduce. Dieta lor de bază cuprinde semințele unei game largi de plante (în special semințe de iarbă), fructe și verdeață proaspătă sub formă de iarbă și ierburi. Studiile științifice au arătat că aceste păsări au o dietă foarte variată.
La Irisvet, credem că marea varietate de alimente diferite consumate în sălbăticie ar trebui, de asemenea, să formeze baza pentru dieta animalului tău de companie. Prin urmare, oferim o gamă variată și echilibrată de produse care îndeplinesc cerințele nutriționale ale perușilor.

Tipuri de alimente
Mâncarea principală: Un aliment principal, cum ar fi meniul de peruși, acoperă cerințele nutriționale de bază ale perușilor dvs.
Batoane: Bețișoarele gustoase Kräcker® au o serie de funcții într-una singură: păsările trebuie să lucreze pentru hrana lor ca în sălbăticie. Acest lucru ajută la prevenirea plictiselii și este o modalitate naturală de a vă ocupa pasărea. Ciugulitul de bețișor vă ajută, de asemenea, să mențineți ciocul sănătos al perușilor.
Gustări naturale: VITA NATURE®. Delicii gustoase care satisfac instinctele naturale ale păsărilor, de ex. culesul semintelor din spicele naturale de mei
Gustările, cum ar fi Biscuiti, oferă varietate, servesc drept recompensă și ajută la îmblânzirea animalului de companie și la crearea unei legături
Suplimente nutritive: Suplimentele alimentare pentru animale de companie, cum ar fi Vita Fit® Mineral sau Vita Fit® Multivitamine, vă întăresc pasărea și promovează bunăstarea. Acestea ajută la satisfacerea nevoilor nutriționale specifice care pot apărea în timpul anumitor etape ale vieții, de ex. în perioadele de creștere, după boală sau la depunerea ouălor. Ele pot fi, de asemenea, benefice pentru animalele deosebit de active.

Sfaturi de hrănire. Scoateți carcasele goale de cereale din bolul sau dozatorul de alimente zilnic și completați cu alimente noi. Bețișoarele Kräcker® sau ramurile proaspete de la pomi fructiferi netratați ar trebui să fie plasate în cușca perușului dvs. pentru ca acesta să ciugulească. Acesta este un mod natural de a-ți menține pasărea ocupată și de a-și toci ciocul. Oferă o dietă variată.
Furnizați apă proaspătă de băut în fiecare zi. Oferiți fructe proaspete.

Comportament și familiarizare.

Comportament. Perușii sunt în mod natural animale foarte vii, sociabile și curioase. Întrucât trăiesc împreună în stoluri în sălbăticie, au abilități sociale foarte dezvoltate și sunt foarte deschise. Și nu manifestă doar acest comportament față de alți peruși. Oamenii care tratează aceste păsări cu răbdare și empatie vor fi, de asemenea, acceptați ca prieteni. Toate acestea fac din peruși adevărate „păsări de familie”.

Un nou membru al familiei tale. În primele zile, perușii au nevoie de puțină liniște în timp ce se instalează în noul lor cămin. Prin urmare, este important să instalați cușca înainte ca noile dvs. animale de companie să ajungă acasă. Dacă trebuie să introduceți două păsări necunoscute una cu cealaltă, procedați cu atenție și urmăriți-le îndeaproape pentru început. După câteva zile, perușii tăi vor rămâne pe stinghii și vor părea relaxați când te apropii. Este important să plasați cușca într-un loc înalt și să nu vă apropiați de sus, deoarece acest lucru poate speria păsările.

Perușii au un impuls înnăscut de a imita sunetele și vor începe adesea să repete zgomotele din împrejurimi. Uneori, este chiar posibil să înveți aceste păsări să rostească câteva cuvinte. Cel mai bine este să încercați să le învățați o propoziție scurtă sau un nume cu sunete distincte. Ar trebui să repetați acest lucru în mod regulat folosind același ton al vocii.

Perușii sunt în mod natural păsări foarte curioase, active și sociabile și sunt, de asemenea, buni însoțitori pentru copii. Trăind în stoluri în sălbăticie, sunt animale sociale care necesită stimulare și interacțiune cu alți peruși pentru bunăstarea lor.

Caracteristici speciale. Vârsta unui peruș poate fi estimată aproximativ dintr-o serie de caracteristici externe: juvenilii au cerul gurii roz și nu au pene mai lungi și negre la coada. Ochii adulților tineri sunt complet negri. La păsările mai în vârstă, ochii dezvoltă un inel mai deschis, care devine mai pronunțat odată cu vârsta. Modelul valurilor de pe cap se schimbă și el, retrăgându-se odată cu vârsta.
 

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!