Despre rasa Maine Coon

Despre rasa Maine Coon

Maine Coon este una dintre cele mai mari rase de pisică domestică, însă aceste pisici au un mieunat discret, care nu pare să se potrivească cu statura lor.

Deși pisicile Maine Coon sunt foarte apropiate de oameni, acestea își păstrează un anumit grad de independență. Pisicile Maine Coon nu cer permanent atenție, însă preferă să se afle în preajma proprietarilor, studiind cu atenție orice activitate a acestora.

Rasa Maine Coon este cunoscută pentru firea delicată și prietenoasă. În general, aceste pisici se înțeleg bine cu copiii și câinii, dar și cu alte pisici. Pisicile Maine Coon nu sunt foarte bune cățărătoare, preferând să rămână cu picioarele pe pământ.

Sursă: principalele informații și caracteristici sunt obținute de la Congresul Mondial al Crescătorilor de Feline (World Cat Congress – WCC)

Originea rasei

Originile rasei Maine Coon nu sunt precise, existând numeroase mituri în acest sens.

Una dintre cele mai vechi rase din America de Nord, Maine Coon este, în general, considerată a fi originară din statul Maine. Un mit răspândit, deși imposibil din punct de vedere biologic, este acela că rasa provine din împerecherea pisicilor domestice semi-sălbăticite cu ratonii. Acest mit, la care s-a adăugat aspectul acestor pisici, a dus la adoptarea numelui de Maine Coon (raton de Maine). O altă teorie răspândită este aceea că rasa Maine Coon are ca strămoși cele șase pisici de companie trimise de Maria Antoaneta în Wiscasset, Maine, atunci când intenționa să fugă din Franța în timpul Revoluției Franceze.

Majoritatea crescătorilor de astăzi consideră că rasa provine din împerecherea între pisicile domestice locale, cu păr scurt, și cele cu păr lung provenite din străinătate. Selecția naturală determinată de condițiile de mediu ar fi produs, astfel, pisici mari, musculoase, cu blană deasă, capabile să supraviețuiască iernilor aspre din Noua Anglie.

Rasa Maine Coon a fost menționată pentru prima dată la nivel local în anii 1850, în statul Maine. Menționată pentru prima dată în 1861 în documentele crescătorilor de pisici, printr-o referință la o pisică cu blana în alb și negru numită „Căpitanul de cavalerie marină Jenks”, rasa Maine Coon a dat mulți concurenți apreciați la primele expoziții feline din Boston și New York. O femelă castanie tărcată, numită „Cosie”, a câștigat în 1895 titlul de „cea mai frumoasă pisică” la expoziția felină din Madison Square Garden.

Suport clienti Luni - Vineri : 09.00-17.00

0721327777 marius.enica@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!